Blog

E-fietsen worden met de dag populairder. Waar de aankopen in eerste instantie voornamelijk werden gedaan door ouderen, zie je tegenwoordig ook steeds meer jongere mensen erop fietsen. Niet zo verwonderlijk. De fietsen zijn namelijk in een groot aantal modellen aan te schaffen. Van simpele stadsfietsen tot de stoerste speed bikes. Alles is mogelijk. Deze fietsen kunnen jou dan direct veel voordelen op gaan leveren. Want wat dacht je ervan dat je altijd een fiets hebt die bij jou gaat passen? De andere voordelen die je eraan kunt behalen staan hieronder vermeld.

Minder kracht voor het trappen

E-fietsen zorgen ervoor dat je nooit hard meer hoeft te trappen. De fiets is namelijk voorzien van een motor, die jou voldoende trapondersteuning geeft. Je hoeft hierdoor geen kracht meer uit te oefenen op jouw trappers om vooruit te komen. Door weer en wind kun je vooruitkomen. Een helling op is ook geen probleem meer. Met een aantal keer trappen kom je immers weer goed vooruit. Dit kan voornamelijk bij lichamelijke klachten gaan helpen. Jouw knieƫn doen na een fietstochtje geen pijn meer. Je komt altijd op jouw bestemming aan en hebt daarna nog voldoende energie over.

Sneller op jouw bestemming

Deze energie kan ook nog op andere manieren toegepast worden. Met e-fietsen kun je namelijk ook gemakkelijker langere afstanden gaan afleggen. Je kunt hierdoor altijd door de natuur gaan fietsen, maar een ritje naar jouw werk wordt ook geen probleem meer. De lange afstand is daarbij ook nog eens sneller af te leggen. De fietsen kunnen namelijk tot wel 25 kilometer per uur. Jij bent dus sneller op jouw plek van bestemming. Als een e-fiets ook bij jou en jouw doeleinden gaat passen kun je dit overzicht bij Techgeek gaan bekijken en een nieuwe aankoop doen.

Blog

5 Redenen om een elektrische fiets te kopen

Als je ooit tegen de wind in hebt gefietst en hebt gedacht dat je nooit bij je bestemming aan ging komen, terwijl iemand op een elektrische fiets je gemakkelijk voorbij reed, heb je waarschijnlijk reden genoeg om ook een elektrische fiets te kopen. Ben je bezweet en uitgeput toch aangekomen en nog niet overtuigd? Hier zijn nog meer redenen voor je:

  1. Je zult de fiets veel vaker gebruiken op langere afstanden dan je gewend bent, en dus de auto vaker laten staan. Anderhalve Euro voor 10 km autorijden lijkt goedkoop, maar als je 5 dagen per week deze afstand aflegt naar werk, om boodschappen te doen of om te gaan sporten, bespaar je in een jaar 750 Euro uit.
  2. Met de fiets ben je op veel plaatsen sneller dan met de auto, omdat je opstoppingen kunt vermijden. Een elektrische damesfiets is zeker sneller dan een gewone fiets.
  3. Laat je de fiets staan omdat je niet bezweet op het werk aan wilt komen? Een elektrische fiets helpt je om met weinig inspanning vooruit te komen, en dus niet uitgeput op je bestemming te komen.
  4. Is je fitness niveau enorm gezakt sinds je niet vaak meer fietst, en wordt je nu al moe na een klein ritje? Een elektrische herenfiets kan je motiveren om weer te gaan fietsen en weer fitness op te bouwen. Want fietsen met een elektrische fiets geeft je meer beweging dan auto rijden.
  5. Het grootste tegenargument dat wordt gebruikt is luiheid. Fietsers zijn bang dat als ze eenmaal beginnen aan een elektrische fiets, dat ze juist minder fit raken. Dit is vals. Onderzoek wijst uit dat mensen juist meer en verder fietsen met een elektrische fiets. Maar vooral dat het lichaam meer profijt heeft van langdurige aerobic inspanning, waarbij je niet uitgeput raak, dan van inspanning waarbij melkzuur vrij komt (anaerobic), zoals hard tegen de wind in of bergop trappen.

Als deze redenen je nog steeds niet overtuigen om een elektrische fiets te kopen, probeer dan een ritje. Het gemak en plezier zal je overtuigen zonder doordachte redenen nodig te hebben.